Oletko kiinnostunut teoksen hankkimisesta, mutta haluat vaikuttaa itse siihen mitä aihetta teos käsittelee ja minkä kokoinen sen tulisi olla? Tilausmuotokuvan tai muun tyyppisen taideteoksen tilaaminen suoraan taiteilijalta on myös upea lahjaidea.

Muotokuvan tilaaminen

Muotokuvamaalari

Muotokuva tilauksesta on henkilökohtainen ja ainutlaatuinen lahja tärkeälle ihmiselle. Virallinen muotokuvamaalaus on perinteinen tapa kunnioittaa merkkihenkilöä vaikkapa eläköitymisen yhteydessä. Muotokuva on mahdollista toteuttaa laadukkaista valokuvista, mutta aidoimmillaan muotokuva on silloin, kun taiteilija on aidosti kanssakäymisissä mallin kanssa. Näin maalaukseen sisältyy taiteilijan tulkinta mallin luonteesta ja pienistä ominaispiirteistä, joita kamera ei pysty tallentamaan.

 

Muun maalauksen tilaaminen

Tilausteos voi olla myös muu kuin muotokuva. Hyvä lähtökohta on tutustua aluksi maalauksiin verkkogalleriassa tai vierailla ateljeella. Aiemmista teoksista löytyy yleensä joitain asioita, joita toivoisi tilattavassa teoksessa olevan.

Kerro rohkeasti toiveistasi yhteystietolomakkeella, niin saat tietoa tilausteoksen toteuttamisesta ja hinnasta, olipa sitten kyseessä muotokuvan tilaaminen tai muu aihe.

Katso myös: Julkinen tilausteos »

Tilausteos ja taiteilija

English
top