Ateljee-Galleria Kaikkonen

Näyttelyalaltaan Oulun suurin taidegalleria (152 m2) on avoinna kesänäyttelyjen aikana ja sopimuksesta. Muulloin tunnelmallinen ateljee toimii taidemaalari Sampo Kaikkosen työtilana. Se sijaitsee vanhalla maatilalla Oulun Ylikiimingissä noin 45 minuutin ajomatkan päässä Oulun keskustasta.

Historia

Ateljee-galleria avattiin yleisölle kesällä 2012. Vanhan navetan heinävintin muuttaminen isoksi ateljeetilaksi aloitettiin vuonna 2005. Rakennus kuuluu 1800-luvun kantatilan pihapiiriin. Alkuperäinen kivinavetta oli aikanaan Ylikiimingin suurin. Kivinavetasta on jäljellä vielä jyhkeät kivipäädyt. Navettarakennus uudistettiin -60-luvulla, jolloin siihen rakennettiin myös heinävintti.

Pihapiirissä on tilan vanhan päärakennuksen lisäksi hirsiaittoja. Tila rajoittuu Isoon Seluskanjärveen, jonka rannalla sijaitsee myös tilauskäytössä oleva erämaakahvila. Järvellä on myös kotasaari, jota on mahdollista vuokrata pienten ryhmien majoituskäyttöön.

Näyttelyt, kurssit ja tapahtumat

Ateljee-galleriassa järjestetään vuotuinen kesänäyttely, johon on vapaa pääsy. Isossa galleriatilassa on esillä Sampo Kaikkosen teoksista koottu näyttely. Taiteilija on yleensä tavattavissa näyttelyn yhteydessä. Pienemmässä Aula-galleriassa esittäytyy vuosittain vieraileva taiteilija.

Tilassa järjestetään myös kurssitoimintaa ja pienimuotoisia tapahtumia. Tila on myös vuokrattavissa esimerkiksi kokouskäyttöön.

Vierailu galleriassa

Näyttelyaikojen lisäksi galleria on avoinna niin ryhmille, kuin yksittäisille vieraillekin erillisestä sopimuksesta. Ehdota vierailua yhteydenottolomakkeella. Taiteilija Sampo Kaikkonen esittelee teoksiaan ja työskentelyään mielellään ja tarvittaessa myös englanninkielellä.

Huom! Näyttelytila sijaitsee navetan heinävintillä, johon ei ole toistaiseksi esteetöntä pääsyä, ainoastaan portaat.

 

Find Us on Momondo Travel Guides

 
English
top